Author : Komiarbejde.dk

Date : 3 måneder siden

Category : Gode råd

Måske har du i mange år været en del af arbejdsmarkedet som ansat i en virksomhed, som du var kommet ind i, eller hvor du havde en række chefer og ledere over dig. Og nu er du så nået til et punkt, hvor du ikke gider dette mere. Nu vil du have dit eget.

Eller måske er du helt grøn på arbejdsmarkedet og fyldt med gode idéer og tanker, som du bare har brug for at dyrke i din egen virksomhed. Lige meget hvad, så er det din plan at starte som selvstændig. Og her er der tre meget vigtige ting, som du skal huske på.

Vær sikret i tilfælde af arbejdsløshed


Det er en super god idé at være iværksætter og starte en virksomhed op selv. Du får frihed, udfordringer og råderum. Men det er samtidig vigtigt at have et realistisk syn på dit projekt.

Der er en risiko for at det ikke går, og at du i en periode måske ender uden noget job. Derfor er det vigtigt at du sikrer dig selv ved at være meldt ind i en a-kasse. Så kan du nemlig få dagpenge, hvis din virksomhed af en eller anden grund ikke skulle kunne klare det.

Indret dit kontor med det rigtige udstyr


En anden vigtig ting er at sørge for, at lokalerne er optimale for at din virksomhed kan fungere, som den skal. Dette betyder blandt andet, at de ydre rammer er i orden. Du skal sørge for at rummene er hyggelige, at der er plads, og at alt udstyret er i orden.

For eksempel er det vigtigt med gode computerskærme. Det kan synes som en triviel detalje, men dine ansatte og dig selv skal sikkert tilbringe mange timer foran skærmene. Derfor skal de være af god kvalitet og holde godt.

Repræsenter virksomheden godt udadtil


Som ny iværksætter hviler en stor del af ansvaret for firmaets trivsel på dig. Du skal sørge for at driften kører, at de ansatte er effektive, og at din service eller dit produkt sælger. Og ikke mindst skal du være firmaets ansigt udadtil.

Derfor skal du se smart og sofistikeret ud. Er du mand, så indebærer dette skjorter, habitbukser og pæne sko. Er du kvinde, så kommer du rigtig langt med en smart blazer. Denne type af beklædningsgenstand udstråler autoritet og stil, og er formel uden at være for meget.

Tro på dig selv


Du kan gøre rigtig mange ting for at kickstarte din nye virksomhed og sætte den i gang på en god måde. Men den vigtigste ting er alligevel, at du selv tror på dit projekt og viser dette til verden.

Du er nødt til at være positiv i din måde at tale om virksomheden på, både til dine medarbejdere og til folk uden for virksomheden. På den måde får folk mere tiltro til dig som leder og til hele dit projekt. Og det er altafgørende for, om det skal blive en succes.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sådan får du mere energi om morgenen

8 måneder siden

Synes du, det kan være svært at komme op om morgenen? At dynen er alt for god og varm, og at det virker alt for mørkt til, at det må være tid at komme op? Så er du ikke ene om at have det sådan. Her i landet er vi vant til, at der en stor del af...

Få hjælp af en bogholder

2 måneder siden

Der kommer hele tiden flere og flere regler, som de danske virksomheder skal have styr på. Og især angående virksomhedens bogføring kan det være svært, når man samtidig skal koncentrere sig om at drive virks...

3 ting du skal vide, når du vælger en revisor

2 måneder siden

Som virksomhedsejer er det vigtigt at have styr på finanserne. Er du direktør for en lille eller mellemstor virksomhed, klarer du måske den daglige bogføring selv, eller også har du en bogholder tilknyttet et par timer...