Author : Komiarbejde.dk

Date : 2 måneder siden

Category : Gode råd

Som virksomhedsejer er det vigtigt at have styr på finanserne. Er du direktør for en lille eller mellemstor virksomhed, klarer du måske den daglige bogføring selv, eller også har du en bogholder tilknyttet et par timer om ugen. Uanset hvordan virksomhedens daglige økonomi bliver forvaltet, er det værd at overveje fordelen ved at ansætte en revisor til hjælp med regnskaberne. Det sparer dig selv for store mængder tid og sikrer dig samtidig, at arbejdet bliver udført til punkt og prikke. Nedenfor kan du læse lidt om, hvad en revisor kan hjælpe med, og hvilken slags du skal vælge.

Hvorfor skal du bruge en revisor


Er din virksomhed af en vis størrelse, skal årsregnskabet revideres og godkendes af en registreret revisor. Dette gør sig gældende, hvis virksomheden opfylder nogle forskellige parametre, f.eks. størrelsen på virksomhedens balancesum, årlige omsætning samt antal ansatte. Hos Kvist og Jensen kan de rådgive dig, om din virksomhed er forpligtiget til at ansætte en registreret revisor til hjælp med årsregnskaberne. Er din virksomhed ikke forpligtiget til at ansætte en registreret revisor, er det dog en fordel at få set økonomien efter i sømmene ind imellem. En revisor behøver ikke nødvendigvis revidere dit årsregnskab, men kan også bruges til sparring i mange andre situationer. Dette kan f.eks. være i forhold til køb og salg af virksomhed, ved opstart af virksomhed, ved selskabsomdannelse m.m.

Hvilken revisor skal du vælge


Som nævnt ovenfor, er der forskellige forhold, der spiller ind, når du skal finde en god revisor. Man skelner generelt mellem 3 slags; revisorer, registrerede revisorer og statsautoriserede revisorer. Revisortitlen er ikke en beskyttet titel, og kan derfor benyttes af helt almindelige bogholdere. En bogholder er udmærket, hvis du har en lille virksomhed, der ikke har flere bilag, end der kan være i en opbevaringskasse, og blot skal have hjælp til bogføring, regnskab, afstemning m.m. Hvis du derimod skal have revideret og godkendt årsregnskabet, skal du have en registreret revisor ind over. En registreret revisor har en godkendt uddannelse bag sig og er desuden godkendt af Erhvervsstyrelsen. Statsautoriserede revisorer har den øverste myndighed indenfor revisionens verden, og har bemyndigelse til at revidere og godkende regnskaber fra finansielle virksomheder, børsnoterede selskaber samt statslige aktieselskaber.

Hvad koster en revisor


Prisen på en revisor afhænger meget af, hvilken slags du vælger, og hvor meget, du benytter dig af vedkommende. Generelt er grundreglen, at jo mere uddannelse din revisor har bag sig, jo dyrere er hun/han også. En ganske almindelig bogholder kan koste mellem 400-500 kr. i timen mens en registreret revisors honorar hurtigt kan snige sig op på mellem 600-900 kr. i timen. En statsautoriseret revisor koster mest, da det også er ham/hende, der sidder med det største ansvar, når et regnskab skal revideres og godkendes.

Du kan med fordel afsætte en årlig sum i budgettet til revisorrådgivning, da du derved sikrer dig, at din virksomhed har og vedbliver at have en sund økonomi. Så slipper du også selv for tiden og bøvlet med at udarbejde virksomhedens årsregnskab m.m.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sådan får du mere energi om morgenen

8 måneder siden

Synes du, det kan være svært at komme op om morgenen? At dynen er alt for god og varm, og at det virker alt for mørkt til, at det må være tid at komme op? Så er du ikke ene om at have det sådan. Her i landet er vi vant til, at der en stor del af...

3 ting du skal huske, hvis du starter som selvstændig

3 måneder siden

Måske har du i mange år været en del af arbejdsmarkedet som ansat i en virksomhed, som du var kommet ind i, eller hvor du havde en række chefer og ledere over dig. Og nu er du så nået til et punkt, hvor du ikke gid...

Få hjælp af en bogholder

2 måneder siden

Der kommer hele tiden flere og flere regler, som de danske virksomheder skal have styr på. Og især angående virksomhedens bogføring kan det være svært, når man samtidig skal koncentrere sig om at drive virks...