Som virksomhedsejer er det vigtigt at have styr på finanserne. Er du direktør for en lille eller mellemstor virksomhed, klarer du måske den daglige bogføring selv, eller også har du en bogholder tilknyttet et par timer om ugen. Uanset hvordan virksomhedens daglige økonomi bliver forvaltet, er det værd at overveje fordelen ved at ansætte en revisor til hjælp med regnskaberne. Det sparer dig selv for store mængder tid og sikrer dig samtidig, at arbejdet bliver udført til punkt og prikke. Nedenfor kan du læse lidt om, hvad en revisor kan hjælpe med, og hvilken slags du skal vælge.

Hvorfor skal du bruge en revisor

Er din virksomhed af en vis størrelse, skal årsregnskabet revideres og godkendes af en registreret revisor. Dette gør sig gældende, hvis virksomheden opfylder nogle forskellige parametre, f.eks. størrelsen på virksomhedens balancesum, årlige omsætning samt antal ansatte. Hos Kvist og Jensen kan de rådgive dig, om din virksomhed er forpligtiget til at ansætte en registreret revisor til hjælp med årsregnskaberne. Er din virksomhed ikke forpligtiget til at ansætte en registreret revisor, er det dog en fordel at få set økonomien efter i sømmene ind imellem. En revisor behøver ikke nødvendigvis revidere dit årsregnskab, men kan også bruges til sparring i mange andre situationer. Dette kan f.eks. være i forhold til køb og salg af virksomhed, ved opstart af virksomhed, ved selskabsomdannelse m.m.

Hvilken revisor skal du vælge

Som nævnt ovenfor, er der forskellige forhold, der spiller ind, når du skal finde en god revisor. Man skelner generelt mellem 3 slags; revisorer, registrerede revisorer og statsautoriserede revisorer. Revisortitlen er ikke en beskyttet titel, og kan derfor benyttes af helt almindelige bogholdere. En bogholder er udmærket, hvis du har en lille virksomhed, der ikke har flere bilag, end der kan være i en opbevaringskasse, og blot skal have hjælp til bogføring, regnskab, afstemning m.m. Hvis du derimod skal have revideret og godkendt årsregnskabet, skal du have en registreret revisor ind over. En registreret revisor har en godkendt uddannelse bag sig og er desuden godkendt af Erhvervsstyrelsen. Statsautoriserede revisorer har den øverste myndighed indenfor revisionens verden, og har bemyndigelse til at revidere og godkende regnskaber fra finansielle virksomheder, børsnoterede selskaber samt statslige aktieselskaber.

Hvad koster en revisor

Prisen på en revisor afhænger meget af, hvilken slags du vælger, og hvor meget, du benytter dig af vedkommende. Generelt er grundreglen, at jo mere uddannelse din revisor har bag sig, jo dyrere er hun/han også. En ganske almindelig bogholder kan koste mellem 400-500 kr. i timen mens en registreret revisors honorar hurtigt kan snige sig op på mellem 600-900 kr. i timen. En statsautoriseret revisor koster mest, da det også er ham/hende, der sidder med det største ansvar, når et regnskab skal revideres og godkendes.

Du kan med fordel afsætte en årlig sum i budgettet til revisorrådgivning, da du derved sikrer dig, at din virksomhed har og vedbliver at have en sund økonomi. Så slipper du også selv for tiden og bøvlet med at udarbejde virksomhedens årsregnskab m.m.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.