Der er foreløbigt ikke indført nogle regler om, at man skal være medlem af en a-kasse, men de fleste danskere har indset, at det er en god idé at være tilknyttet en a-kasse. Det er trods alt den eneste måde, man kan forsikre sig mod arbejdsløshed på. Uden et medlemskab kan du komme til at stå i en rigtig svær situation, hvis du en dag bliver arbejdsløs og mister din hidtil faste indtægt. Spørgsmålet er så bare, om du tør at tage chancen?

Hvad koster det at være medlem af en a-kasse? Det koster et sted mellem 400 og 500 kroner om måneden – afhængig af om man vælger den ene eller anden arbejdsløshedskasse. Prisen kan variere en del, hvorfor det godt kan svare sig at sammenligne priser. Der er nemlig penge at spare på a-kasse kontingentet. Lad os kigge meget nærmere på det i guiden.

Spar op til 6.000 kroner på a-kasse og fagforening

Man risikerer at betale overpris for a-kasse og fagforening, hvis man tror, at prisen er den samme hos alle udbydere. Det er nemlig ikke tilfældet. Politiken.dk har tidligere afsløret, at man kan spare op til 6.000 kroner på a-kasse og fagforening. 6.000 kroner er netop prisforskellen på den billigste og den dyreste udbyder. Der bør derfor ikke herske nogen tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at sammenligne priser eller ej.

Det er af både økonomiske og praktiske årsager klogt at samle a-kasse og fagforening hos én og samme udbyder. Om du rent faktisk vælger at samle de to ydelser er helt op til dig. I princippet kan du godt være medlem af en a-kasse uden også at være medlem af en fagforening. Få evt. et samlet tilbud på de to ydelser, hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor mange penge du kan spare.

En billig a-kasse er ikke nødvendigvis en dårlig a-kasse

Du behøver som hovedregel ikke at være ræd for at melde dig ind i en billig a-kasse, da kontingentets størrelse ikke nødvendigvis siger noget om udbyderens serviceniveau, ydelser eller ekspertise. Er uheldet ude, og bliver du arbejdsløs, så er det ikke så afgørende, om du er medlem af den ene eller anden a-kasse. Du får nemlig ikke flere penge i dagpenge, blot fordi du i årevis har betalt flere penge i kontingent end gennemsnittet.

Så hvad kan vi konkludere ud fra ovenstående? Vi kan konkludere, at pris og kvalitet ikke altid hænger sammen, når det drejer sig om forsikringer mod arbejdsløshed. Af selvsamme grund kan det ikke anbefales at bruge prisen som den eneste indikator for, hvor serviceminded en given a-kasse er. Man kan nemlig godt komme ud for, at serviceniveauet er lavt, selvom prisen er høj. Ergo skal man ikke være bange for at sætte sin lid til en billig a-kasse.

Skal jeg så bare gå efter den billigste arbejdsløshedskasse på markedet? Ja, det skal du, ifald muligheden for at få udbetalt dagpenge ved ledighed er den eneste grund til, at du tegner et medlemskab.

Vær ikke bange for at skifte a-kasse

Går det på et tidspunkt op for dig, at der findes et billigere eller bedre alternativ til din nuværende a-kasse, så skal du ikke være bange for at skifte udbyder. Systemet er nemlig bygget så smart op, at man kan tage sin anciennitet med over i den nye a-kasse. Det vil sige, at du ikke mister retten til at modtage dagpenge ved ledighed, blot fordi du skifter udbyder. Med andre ord har du ikke noget at miste ved at vælge et bedre alternativ.

Med hensyn til at skifte a-kasse er det vigtigt, at du lader a-kasserne tage sig af al kommunikation og papirarbejde. Det eneste du skal gøre er at tegne et medlemskab i en ny a-kasse og lade dem klare alt det praktiske.

Om det rent faktisk kan betale sig at skifte a-kasse afhænger af, om man har fået et bedre tilbud fra en anden udbyder. Når man skal vurdere et tilbud, skal man ikke kun se på prisen, men også hvilke ydelser og medlemsfordele man kan få glæde af.

Det kan være interessant at regne lidt på, hvor mange penge man kan spare ved at skifte udbyder. En besparelse på blot 50 kroner om måneden vil for eksempel blive til mange penge over tid.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.