Uanset om du vil det eller ej, spiller dit udseende en stor rolle for, om du får jobbet eller ej til en jobsamtale. Du bliver naturligvis primært vurderet på din personlighed, dit CV og dine kompetencer, men ikke desto mindre vil udseendet altid spille en bevidst eller ubevidst rolle i beslutningstagerens hoved.

Derfor kan det selvfølgelig kun betale sig, at du sørger for at stå så skarpt som overhovedet muligt til din jobsamtaler fremover. På den måde stiger dine chancer for at få et tilbud nemlig betydeligt.

Alle tænker naturligvis på, hvilket tøj de skal have på, og det er som altid et godt sted at starte. Såfremt du ønsker at fremstå stilet og soigneret, er der dog en række af andre ting at være opmærksom på. Her får du 3 af de allervigtigste punkter, som du bør tage højde for.

1 – Barber dig grundigt inden jobsamtalen

Som mand vil du altid blive bedømt på din ansigtsbehåring, og derfor er det med sikkerhed et område, som du ikke bør negligere. Sørg således for at få brugt en skægtrimmer, inden du tager afsted. På sådan vis kommer du til at fremstå skarp og soigneret.

Der er naturligvis forskel på, om man foretrækker et skægfrit ansigt eller et pænt og velholdt skæg. Det er således ikke en nødvendighed, at du skiller dig af med din ansigtsbehåring, hvis du ikke ønsker det. Derimod er det blot vigtigt, at det ikke fremstår vildt og ukontrolleret.

Et stort og vildt skæg vil nemlig under alle omstændigheder ikke sende nogle særligt gode signaler, og uden at overdrive kan det faktisk være tilstrækkeligt til at give intervieweren til jobsamtalen et virkeligt dårligt indtryk af dig.

2 – Trim dine næsehår og fremstå soigneret

Lige såvel som det er vigtigt at få orden i skægget, kan du kun tilrådes at gøre brug af en næsehårstrimmer op til den store dag. Dette er ikke noget, som alle ejer, og selv dem, der har en på deres badeværelse, kan nemt komme til at glemme det.

Realiteten er desværre bare, at tydelige næsehår ligeledes sender dårlige signaler og får dig til at fremstå usoigneret. Med andre ord er det vigtigt at anskaffe sig en næsehårstrimmer, hvis man ikke ejer en i forvejen. Dertil er det naturligvis essentielt, at du minder sig selv om at få den anvendt.

3 – Sæt frisuren og udstrål overskud

Lad os bevæge os videre til frisuren, som i den grad også er en vigtig del af dit samlede udseende. Modsat eksempelvis næsehårene, er det noget, som bliver bemærket lige med det samme og dermed er centralt for interviewerens førstehåndsindtryk af dig.

Sørg derfor for at gøre lidt ekstra ud af din frisure, så du kan fremstå skarp og stilet til jobsamtalen – dette vil nemlig være med til at give intervieweren et bedre billede af din personlighed.

Hvis du ikke er vant til at bruge produkter i håret, kan du eksempelvis anvende en American Crew voks til at friske frisuren lidt op.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.