jobsamtale

Et opdateret CV, en fantastisk ansøgning, en perfekt jobsamtale i professionelt jobsamtale-beklædning. Der er spandevis af forskellige elementer, der har indflydelse på din jobsøgning. Men motion? Lad os bare sige, at det sandsynligvis ikke er det første, der springer dig i tankerne. Men tro det eller ej, motion kan faktisk forbedre oplevelsen, og måske endda resultaterne – af din jobsøgning.

Motion reducerer stress

Jobsøgning kan være stressende. Mange vælger at campere foran computeren, indtil udmattelsen, nakke- og rygsmerterne samt de røde øjne sætter ind. Det er i stedet en god idé at tage nogle planlagte pauser fra jobsøgningen, og gøre plads til lidt motion. Motion har faktisk vist sig at have stressreducerende effekter. Fysisk aktivitet producerer endorfiner, der får dig til at føle dig bedre tilpas, og får dig til at sove bedre om natten. Dette betyder mindre stress, hvilket er lig med en betydeligt behageligere jobsøgning. Hvis du mangler idéer til lidt hurtig motion, kan du f.eks. træne med en motionscykel, tage en løbetur eller blot gribe håndvægtene. Det behøves ikke være så kompliceret.

Motion forøger din produktivitet

At lede efter et nyt job kan hurtigt blive et fuldtidsjob i sin egen ret. Og for at få de bedste resultater, er det vigtigt, at du er så produktiv som muligt. Når du motionerer, forøges blodtilstrømningen til hjernen, hvilket gør dig mere opmærksom og giver dig langt mere energi. Den mentale skarphed og forøgede effektivitet vil uden tvivl komme dig til gode, og booste din produktivitet under jobsøgningen.

Motion giver dig bedre selvtillid

Enhver, der har prøvet jobsøgningsprocessen ved, at det kan være hårdt for selvtilliden. Alt for mange afslag og mangel på feedback, kan alt for let gøre, at man ofte føler sig værdiløs og inkompetent. Men motion kan faktisk give din selvtillid et ordentligt boost. Når du motionerer, så føler du, at du har præsteret noget. Du får aføb for dine negative tanker, dit fysiske udseende forbedres, hvilket giver dig en øget følelse af selvtillid, som du så kan kanalisere ind i din jobsøgning. En arbejdsgiver elsker nemlig en jobsøger med selvtilliden i orden.

Multitask

Hvis udsigten til at tilføje lidt ekstra motion til dit skema får dig til at føle dig særligt tidspresset, så behøves du ikke bekymre dig. Hvorfor ikke øve dig på dine fremtidige jobsamtaler og andre jobrelaterede opgaver, mens du f.eks. træner på en motionscykel. Forbered dine svar på standard interviewspørgsmålene, mens du træner. Du kan endda bruge din telefon til lidt research mens du motionerer. Prøv at undersøge en virksomhed, opdater din LinkedIn profil eller send e-mails afsted til dit næste mulige job. Alt dette kan faktisk klares på motionscyklen. Det er den ultimative form for multitasking.

Efter at have læst ovenstående, bør du måske give motionen en ekstra chance. Det er nemlig meget sandsynligt, at det kommer til at gavne din jobsøgning på en positiv måde – dette og meget andet kan du også læse om hos csl.dk. Sørg for at du finder tid til motionen, husk disse tips og du vil garanteret mærke en stor forskel! Hvem ved, måske lander du drømmejobbet.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.