jobsamtale

Når du skal til en jobsamtale, er det vigtigt, du er klædt rigtigt på. Sørg altid for, at du er forberedt og veludhvilet. Dit tøjvalg skal matche den branche, du søger i. Så hvis det er håndværker job, er det måske ikke praktisk at tage et habitsæt på. Hvis det omvendt er en lederstilling i et lidt højere erhverv, bør du ikke tage joggingbukser på. 

Tøj til jobsamtalen

Først og fremmest må det ikke være for farverigt. Mørkeblå er som udgangspunkt en god farve. Den virker afdæmpende og beroligende. Mørkeblå udstråler selvsikkerhed og troværdighed. Grå kan også bruges. Den virker lidt som den mørkeblå farve. Det er som udgangspunkt en god ide at undersøge om firmaet har dresscode, og hvad denne dresscode er. Lav gerne god research.

  • Sørg for, at dine tatoveringer og piercinger ikke er synlige
  • Håret skal sidde rigtigt, gå gerne til frisør dagen inden jobsamtalen
  • Skæg – vigtigt det er velsoigneret og velplejet – ingen madrester i dit skæg
  • Brug parfume, ikke for stærk en parfume, men en mild duft
  • Kom gerne i ordentlige sko. De må gerne være nypudset hvis det er en lidt højere stilling. Som kvinde, anvend gerne stilletter, hvis det passer til virksomhedens dresscode.

Gør det rigtige, inden jobsamtalen finder sted

Måske er du meget nervøs over din kommende jobsamtale. Hvis du vil forkæle dig selv, mens du forbereder dig til samtalen, kan det være en god ide at tage på en hurtig afbudsrejse i sydens sol. En afbudsrejse behøver ikke være dyr eller lang. Men det kan være en god ide med lidt mere sol og energi, inden jobsamtalen finder sted.

Sørg dog for at være hjemme et par dage inden jobsamtalen, især hvis du lider af jetlag. Du skulle gerne blive veludhvilet i stedet for energidrænet. Få energi til jobsamtalen i sydens sol ved at dyrke motion 30 minutter om dagen. Du kan enten dyrke yoga, løbe en tur langs de skønne strande, motionscykel, svømmetur, eller hvad motion der passer til dig. Det vigtigste er tilpasset afstressende motion.

Mens du søger job

Anbefales det, at du dyrker motion. Motion giver mindre stress, bedre energi og velfærd. Motion øger din blodcirkulation og sender mere blod til hjernen. Det giver dig et bedre overblik, og din koncentrationsevne bliver markant styrket. Det vil også øge din effektivitet, når du igen kommer på arbejdsmarkedet. Du behøver ikke at blive den smarte og mest veltrænet – men 30 minutters motion om dagen er nok til at holde din effektivitet oppe.

Motion styrker også din selvtillid. Den arbejdsgiver du skal til samtale med, kan tydeligt mærke om din selvtillid er i orden eller ej. Men hvis du stråler af selvtillid, bliver du oftest nærmest ansat på stedet.

Fordele ved motion som jobsøgende

  • Øger din effektivitet
  • Øger din koncentration
  • Hvis du træner med nogle andre, styrker du dit sociale nærvær.
  • Øger din selvtillid
  • Motionscykel derhjemme kan også anvendes. Hvis det her er din motionsform, så brug tiden fornuftigt, og øv dig til jobsamtalen.
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *