Ønsker du at gå iværksættervejen

Annonce

En iværksætter er en person, der opstarter ny virksomhed. En person som formår at føre “den gode idé” ud i livet. Iværksættere kan også kaldes entreprenører. Iværksættere er ikke en faktisk jobbeskrivelse men nærmere en betegnelse for en person som eksempelvis er selvstændig, risikovillighed, innovativ og kreativ.

 Der findes dukker flere og flere op, der ønsker at prøve kræfter med det at starte egen virksomhed. Der er gode muligheder for det i Danmark, men der er stadigvæk en del, der er vigtigt at have styr på, for at skabe nogle gode grundsten for virksomheden – hvis man ønsker den skal overleve på markedet.

Har du uddannelsen det kræver?

Først og fremmest er det bedst, at man sikre sig den bedst mulige baggrund. Mange mener selvfølglig, at man kan blive iværksætter og starte en glimrende virksomhed, også selvom man ikke har en uddannelse. Men det er vigtigt at huske, at uddannelse ikke kun handler om det skolelige, men også om kontakterne. Uddannelse er også påkrævet i mange brancher og det er derfor en nødvendighed for at kunne bluve godkendt til, at starte sit eget.

Hvis man foreksempel ønsker at arbejde med andre menneskers kroppe og helbred, er det vigtigt, at man sikrer sig den bedste viden inden for området, hvis man ønsker sin virksomhed skal være tiltrækkende og overleve på markedet. Ved at gennemfører Kropsterapeutuddannelsen ender man op med et certifikat, som kan bevise ens viden og dygtighed på området. En uddannelse er ikke påkrævet på alle områder, men anbefales uden tvivl i et kvalitetefterspurgt land, som Danmark.

God struktur og planlægning

Efter at have afklaret med sig selv hvilken branche man ønsker at bevæge sig ud i og har reflekteret over sine kompetencer på områder, kan man efterfølgende kigge mere praktisk på sin virksomheds opbygning. Der er nogle helt basale ting, som kan være med til at optimere virksomheden mest muligt.

Den værdi man skaber internt i virksomheden, påvirker også kundernes opfattelse. Forbrugerne kan tydeligt mærke en velfungerende virksomhed, når de ser en. Danskerne har høje krav og kriterier, der kan være svære at opfylde som iværksætter og derfor skal man den første lange tid fokusere på god struktur og planlægning. Enterprise resource planning eller ERP er betegnelsen for et softwareprogram, der håndterer størstedelen af en virksomheds funktionelle områder. En ERP løsning integrerer alle virksomhedens funktioner så som ordrebehandling, salg, indkøb, lagerstyring og økonomisystem.

Økonomien frem for alt

Skal du starte din egen virksomged, er der mange spørgsmål at tage stilling til, ligesom der kan være ting, man helt er uvis omkring, selvom de er super relevante for virksomheden. Regnskabsassistance kan være super relevant for iværksættervirksomheder. Selvom flere vil mene, at du ikke har råd og sagtens kan klare det selv, så er det altså penge der er givet godt ud.

Først og fremmst er der en del regnskaber og budgetter, som er lovpligtige at oplyse, som dansk virksomhed. Dette grundarbejde er vigtigt at lave for at få overblik over, hvad det koster at starte op, hvad det koster at holde virksomheden kørende. Desuden skaber det overblik over, hvor meget indtjening der skal til for at skabe overskud.

Med disse budgetter skaber du grobund for at få det nødvendige overblik samt indsigt i, hvad der skal til økonomisk for at skabe succes. Et overblik over økonomiens virksomhed er altafgørende for virksomehdens fremtid. Et dårligt overblik og løse budgetter er grund til mange iværksættervirksomheders konkurs. Hvis man ikke sørger for at få den nødvendige revisor/bogholder hjælp, kan det ende rigtig galt. I værste tilfælde kan man blive tvunget til at lukke virksomheden ned, samt efterfølgende sidde med en meget stor gæld, der er svær at komme af med. Læs her mere om gældsrådgivning hos Sund Økonomi.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *