samtale

Når du skal til jobsamtale, er det vigtigt at gøre et godt indtryk. Derfor er det vigtigt, at du klæder dig rigtigt på. Men det kan variere meget fra fag og branche, du søger job, i forhold til hvilket tøj du skal tage på. Du kan her læse nogle gode råd om, hvordan du klæder du dig på til jobsamtalen.

Vælg en neutral farve, der ikke distraherer

Når du skal til jobsamtale, er det vigtigt, du ikke vælger tøj i kraftige farver. Dette kan virke distraherende, og du ønsker at holde dit fokus på dig og ikke på det farverige tøj. I stedet for spraglet tøj i voldsomme mønstre, skal du vælge afdæmpet tøj, der matcher din personlighed, men ikke for friskt eller udfordrende. Derimod er det godt at vælge tøj, der udstråler selvsikkerhed og viser autoritet. Mørkeblå er en god farve, da den får dig til at virke rolig, kontrolleret, troværdig og sikker. Grå virker også godt. Det formidler tillid og raffinement og vil ikke distrahere jobinterviewet. Hvis du ønsker at finde tøj til din jobsamtale, bør du besøge Pashion, da du her helt sikkert kan finde det rette outfit til din jobsamtale

Undersøg firmaets dresscode

Før du skal til jobsamtale, er det et god ide at undersøge firmaets dresscode. På denne måde kan du få en bedre ide om, hvilke forventninger og krav der stilles til medarbejderne. En god måde at lave research på, er f.eks. at besøge virksomhedens hjemmeside eller LinkedIn, da du her ofte kan få mere information, om hvad slags dresscode virksomheden har.

Spørg om gode råd

Hvis du ikke er sikker på, hvad du skal have på til din jobsamtale kan du få nogle ideer på følgende måder:

  • Snak med folk, du kender i samme branche.
  • Snak med folk, der har samme slags arbejde.

Pas på med tatoveringer og piercinger

Selvom tatoveringer og piercinger er blevet meget populære, er det ikke alle arbejdsgivere, der er vilde med dem. Dette afhænger dog meget af arbejdsgiverens alder, branchen du er i og virksomhedspolitik. Men for en sikkerheds skyld kan det være en god ide at dække eventuelle tatoveringer på armene og fjerne ansigt piercinger.

Hår

Da det er vigtigt at fremstå velsoigneret og velforberedt til jobsamtalen, kan det være en god ide at gå til frisøren et par dage før samtalen. På den måde ser du frisk og forberedt ud.

Skæg

Hvis du har overskæg eller skæg, skal det være trimmet og velklippet før jobsamtalen. Når du barberer, vær også forsigtig med ikke at skære dig selv, da et lille så eller blod ikke passer til en jobsamtale.

Duft

Lidt cologne eller parfume kan være helt okay, men husk ikke at bruge for kraftige dufte eller putte for meget duftevand på. Dette kan virke overvældende. Det anbefales derfor, at du bruger en diskret duft, der udstråler styrke og ro.

Husk pæne sko

Selvom dette kan synes som en mindre detalje, er det vigtigt at huske at tage pæne sko på. At have slidte sko, og sko der ikke er pudsede kan give et dårligt indtryk.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.