jobsamtaletips

Author : Komiarbejde.dk

Date : 5 måneder siden

Category : Jobsøgende

Ligger jobsamtalen til dit drømmejob lige rundt om hjørnet? Så kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at se professionel ud til samtalen, da dette i høj grad har en indvirkning på, om du bliver ansat eller ej.

Først vil der blive præsenteret to gåde råd til påklædningen, hvis du er en kvinde. Herefter vil vi tage både de mandlige og kvindelige jobsøgende i hånden og give dem et par gode råd, som gælder for begge køn.

Et professionelt look til en moderne kvinde
Vil du gerne imponere til din første jobsamtale? Så er det vigtigt, at du sender de rigtige signaler, og dette kan du gøre gennem din påklædning. Hvis du gerne vil se professionel ud, så kan du for eksempel iklæde dig en blazer til damer.
Med en blazer vil du fremstå som en person, som har styr på tingene, og som har en yderst professionel holdning til arbejdet. Herudover, så viser en blazer, at du har tænkt over din påklædning, hvilket understreger, at du er klar til at yde noget for dette job, selv inden du har fået det.


Fodtøj er en essentiel del af din påklædning
Har du fundet de perfekte bukser, den perfekte trøje og den perfekte blazer til din jobsamtale? Godt, så er du nået rigtigt langt.
Der er dog endnu mere, som du kan gøre, og der er stadig nogle faldgruber, som kan fælde dig. En af de største faldgruber herefter er dit fodtøj. Fodtøj kan enten være utroligt stilet og passe godt til resten af outfittet, eller det kan skille sig ud og skabe forvirring omkring de signaler, som du gerne vil sende.

Derfor vil du gerne matche de signaler, som dit tøj udsender, med de signaler, som dit fodtøj udsender. Så hvis du gerne vil finde et par flotte og ambitiøse støvler, som matcher resten af dit outfit, så kan du overveje at iføre dig et par Tamaris støvler.

Match din profil med virksomhedens profil
Nu til de mere universelle råd, som man kan have glæde af at huske på, når man skal til en jobsamtale. Du kan have stor fordel af at forberede dig grundigt inden samtalen, dette kan du blandt andet gøre ved at læse om virksomheden og dens værdier.
Her kan du også undersøge den gængse påklædning og matche denne, således at du allerede passer ind fra starten.


Find den perfekte balance
Din påklædning siger rigtig meget om dig som person, og dette kan du bruge til din fordel. Derfor kan du klæde dig professionelt på, og derved kan du virke professionel til samtalen. Der er dog en ting, som du skal passe på dem.

Det handler nemlig om at finde den perfekte balance mellem afslappet og ’overdressed’. Det nytter ikke noget at møde op i joggingtøj til en jobsamtale i en bank, men det nytter heller ikke noget at møde op i et stift jakkesæt, hvis du skal til jobsamtale på et værksted. Så find balancen og match virksomheden profil, så skal du nok klare samtalen helt perfekt.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Den hurtigste vej til at få et arbejde

7 måneder siden

Hvis du er landet her, er det fordi du ønsker at vide mere om ehvordan du hurtigt får et job. I denne video kan du lære den bedste praksis at få et job på. Hvis du ønsker at beherske den hurtigste måde at få et job på, er alt du skal gøre, a...

Sådan kommer du ind i IT

7 måneder siden

Mange studerende med it-uddannelser synes det er nok til, at rekruttererne falder for deres fødder. De tager fejl. Selvom du har studeret datalogi, er der mere, du skal gøre for at gøre dig selv beskæftigelig. Se her hvordan du kan komme ind p...

Sådan finder du dit drømmejob i hotelbranchen

7 måneder siden

Drømmer om en karriere i hotelbranchen, men ved ikke hvordan man kan komme igang med det? Vi interviewede Hayley Lovegrove og fandt ud af, hvordan hun gjorde sit drømmejob til virkelighed. https://www.youtube.com/watch?v=hQYX1PrsxbM