jobsamtaletips

Author : Komiarbejde.dk

Date : 7 måneder siden

Category : Jobsøgende

Ligger jobsamtalen til dit drømmejob lige rundt om hjørnet? Så kan du gøre dig selv en stor tjeneste ved at se professionel ud til samtalen, da dette i høj grad har en indvirkning på, om du bliver ansat eller ej.

Først vil der blive præsenteret to gåde råd til påklædningen, hvis du er en kvinde. Herefter vil vi tage både de mandlige og kvindelige jobsøgende i hånden og give dem et par gode råd, som gælder for begge køn.

Et professionelt look til en moderne kvinde
Vil du gerne imponere til din første jobsamtale? Så er det vigtigt, at du sender de rigtige signaler, og dette kan du gøre gennem din påklædning. Hvis du gerne vil se professionel ud, så kan du for eksempel iklæde dig en blazer til damer.
Med en blazer vil du fremstå som en person, som har styr på tingene, og som har en yderst professionel holdning til arbejdet. Herudover, så viser en blazer, at du har tænkt over din påklædning, hvilket understreger, at du er klar til at yde noget for dette job, selv inden du har fået det.


Fodtøj er en essentiel del af din påklædning
Har du fundet de perfekte bukser, den perfekte trøje og den perfekte blazer til din jobsamtale? Godt, så er du nået rigtigt langt.
Der er dog endnu mere, som du kan gøre, og der er stadig nogle faldgruber, som kan fælde dig. En af de største faldgruber herefter er dit fodtøj. Fodtøj kan enten være utroligt stilet og passe godt til resten af outfittet, eller det kan skille sig ud og skabe forvirring omkring de signaler, som du gerne vil sende.

Derfor vil du gerne matche de signaler, som dit tøj udsender, med de signaler, som dit fodtøj udsender. Så hvis du gerne vil finde et par flotte og ambitiøse støvler, som matcher resten af dit outfit, så kan du overveje at iføre dig et par Tamaris støvler.

Match din profil med virksomhedens profil
Nu til de mere universelle råd, som man kan have glæde af at huske på, når man skal til en jobsamtale. Du kan have stor fordel af at forberede dig grundigt inden samtalen, dette kan du blandt andet gøre ved at læse om virksomheden og dens værdier.
Her kan du også undersøge den gængse påklædning og matche denne, således at du allerede passer ind fra starten.


Find den perfekte balance
Din påklædning siger rigtig meget om dig som person, og dette kan du bruge til din fordel. Derfor kan du klæde dig professionelt på, og derved kan du virke professionel til samtalen. Der er dog en ting, som du skal passe på dem.

Det handler nemlig om at finde den perfekte balance mellem afslappet og ’overdressed’. Det nytter ikke noget at møde op i joggingtøj til en jobsamtale i en bank, men det nytter heller ikke noget at møde op i et stift jakkesæt, hvis du skal til jobsamtale på et værksted. Så find balancen og match virksomheden profil, så skal du nok klare samtalen helt perfekt.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Sov ordentligt og få mere overskud til jobansøgningerne

8 måneder siden

En god nattesøvn kan, kort sagt, ændre hele ens liv. Der er så mange ting man ikke indser kun er uoverskuelige, fordi man ikke har energi nok. Mange mener ikke at de har brug for så meget søvn, og sætter nærmest en ære i at have travlt og ikke have t...

Dit udseende har afgørende betydning til jobsamtalen – 3 ting du skal være opmærksom på

8 måneder siden

Uanset om du vil det eller ej, spiller dit udseende en stor rolle for, om du får jobbet eller ej til en jobsamtale. Du bliver naturligvis primært vurderet på din personlighed, dit CV og dine kompetencer, men ikke desto mindre vil udseendet altid spil...

Sådan bliver du hyret - hver gang

10 måneder siden

Har du nogensinde været til en jobsamtale og spekuleret på, hvorfor i alverden har de ikke ansatte dig? Du var perfekt til det job! Se denne video med karriereekspert og prisbelønnet forfatter Andrew LaCivita, hvor han lærer dig en måde at b...